Crosstraining is een manier van fitness waarbij gewichtheffen, gymnastiek en conditie samen de belangrijkste factoren zijn. Hierbij zul je snelle resultaten behalen. Een training bestaat uit functionele lichaamsbewegingen, dit zijn tillen, gooien, rennen, springen, trekken en klimmen. Om deze oefeningen uit te voeren kun je natuurlijk gebruik maken van verschillende crosstrainingaccessoires. Deze trainingen kun je zo aanpassen dat het passend is bij jouw niveau.

Crosstraining attributen

Bij een crosstraining wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende crosstrainingattributen. Met ieder attribuut kun je dan weer een ander deel van je lichaam trainen, dit naar jouw niveau en wens. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met verschillende gewichten, dit zijn dan pull up bars, een crosstraining springtouw of dumbells. Zo vergroot je de kracht van je spieren, maar dit draagt ook bij aan jouw balans en uithoudingsvermogen.

Maar voor crosstrainingen worden nog meer crosstrainingaccessoires gebruik. Dit zijn bijvoorbeeld powerbands, elasteieken of foam rollers. Zo train je ook je snelheid en behendigheid. Je merkt het dus al, tijdens een crosstraining train je jouw hele lichaam!

Voordelen van crosstraining

Crosstraining heeft verschillende voordelen naast het feit dat je je hele lichaam gaat trainen. Zo kun je met een crosstraining ook werken aan je groepsverband en samenwerking, omdat je ook in een groep deze manier van trainen kan uitvoeren. Zo kun je ook iedere training een stapje verder gaan en dus je eigen grenzen verleggen.

Wil jij zelf ook graag beginnen met crosstrainen en wil je hiervoor thuis graag beginnen voordat je samen met anderen aan een workout begint? Dan kun je online bij vele sportwinkels kiezen uit een assortiment aan crosstrainingaccessoires, neem bijvoorbeeld een kijkje bij Gorilla Sports.

Leave a Reply

Your email address will not be published.